29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Okulumuzda Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde kutlama programı yapıldı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

14.11.2023 72

Dünyanın en pahalı ve en kıymetli toprakları olan aziz vatanımız üzerinde cumhuriyet idaresi ile beraber, hür ve bağımsız bir ve bütün olarak dünya durdukça yaşayacağına olan inancımı belirtip hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar, hepinize sevgilerimi ve muhabbetlerimi sunarım.

Bu kıymetli vatanı bize vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal ve onun arkadaşları olmak üzere bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek Şehitlik mertebesine ulaşan bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle anıyorum.

Kıymetli öğretmen arkadaşlarım;

Cumhuriyeti koruyacak, yaşatacak ve ülkesine sahip çıkacak gençler ellerimizde büyümektedir. İlim, irfan ve ahlak sahibi, inancına, tarihine, kültürüne, ailesine, annesine, babasına, milletine ve bütün insanlığa karşı görevlerini bilen, yerine getirmeye çalışan bir gençlik yetiştirmek bizim görevimizdir. Bunun yanında gençlerimizin zihinlerine yurttaşlık bilincini, ülkesine ve milletine karşı sorumluluk bilincini de yerleştirmek bizim ulvi görevimizdir.

Sevgili gençler;

Gazi Mustafa Kemal, “Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak sizlersiniz.” diyerek bu görevi gençliğe emanet etmiştir. Bu emaneti korumak ve görevi yerine getirmek için bilgili ve güçlü olmak zorundasınız. Tarihimizi, kültürümüzü, inancımızı iyi bilmek durumundasınız. Hem milli hem de evrensel kültürü öğrenmelisiniz. Ülkenize ve milletimize karşı sorumluluklarını bilen dünya milletler ailesinin bir üyesi olarak, dünya ile barışık yaşamayı becerebilen, istiklalimize ve istikbalimize yönelen tehlikeleri zamanında sezebilen ve bunu başarabilmek için devamlı kendisini yenileyen, geliştiren gençliğe ihtiyacımız bulunmaktadır. Size güveniyoruz, size inanıyoruz ve umut ediyoruz ki ülkemizi bulunduğumuz yerden çok daha ileriye götürecek gençlik yetişmektedir.

Sarsılmaz bir inançla kalpte tutkusun

Bu toprak bu deniz bu bayrak bizim

Tarihe sığmayan destanlar bizim

Türklüğün yazgısı yazılıyor koynunda

Kalplere kazınmış bu vatan bizim

Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz

Bu duygularla hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı tekrar kutluyor, hepinize sağlık ve esenlikler diliyorum. Saygılarımla.

 

                                                                                                                                                              Tahir KIRDAR

                                                                                                                                                                Okul Müdürü

 

14-11-202314-11-202314-11-202314-11-202314-11-202314-11-202314-11-202314-11-202314-11-202314-11-202314-11-2023